Thursday, July 30, 2009

Cuti-cuti Malaysia

Salam..

Dah lama blog nie tak diupdate..makin banyak sawang nampaknya..huhu.. Syukur kali nie saya masih punya waktu untuk jenguk-jenguk blog, tambah post sikit, maklumlah tengah bercuti di tanahair setelah hampir setahun menunggu dengan sabarnya.. :-) Tup-tup, dah seminggu lebih pun kat sini..cepat betoi masa nie..

Lega rasanya dok kat tempat sendiri nie..nak makan apa pun senang. Tapi, sebelum nak 'dilepaskan' balik dulu, cukup-cukup menguji kesabaran kita la. Manakan tidak, kena buat medical check-up, sebab kes selesema khinzir yang tengah hangat la nie, mengalahkan cerita artis..pastu, dengan exit permit lagi. nak dapat sign pun susah. Nak buat camna, kita ikut je la..

Bercakap pasal cuti nie, kena la guna sebaiknya. Boleh la berguru pasal ilmu memasak masakan melayu, tradisional atau apa-apa je la. Bagi penuh ilmu di dada kata orang. Esok-esok, kalau teringin nak makan nasi lemak ka, lepat liat ka, lempeng ka, senang keja. Cari ja bahan, terus boleh buat. Masalah kempunan mesti takkan wujud punya la..hEe..

Ok la. Setakat nie dulu la..jumpa lagi.

('',)

1 comment:

Jururawat, oncall & postcall

Salam w.b.t. Selamat Hari Jururawat saya ucapkan buat semua akak-akak yang telah banyak berkorban masa dan tenaga menolong doktor da...