Wednesday, January 23, 2013

Jom Hebah-hebahkan...


Salam w.b.t.

Hari ini merupakan hari bersejarah bagi umat Islam kerana ia merupakan tarikh di mana junjungan besar kita, Nabi Muhammad S.A.W. dilahirkan di dunia ini. Saat kelahiran manusia yang mulia ini mencatatkan pelbagai peristiwa yang menarik dan ajaib bagi membuktikan kedatangan penutup segala Nabi dan Rasul ini.

Bersempena dengan sambutan Maulidur Rasul tahun ini, ingin saya kongsikan beberapa aktiviti menarik sepanjang minggu ini. Mudah-mudahan kita dapat melapangkan masa untuk menghadiri majlis tersebut supaya dapat kita buktikan rasa kasih dan sayang kita kepada Baginda Rasul.

1. Street Dakwah.
 Antum seorang pendakwah? Kalau ya, jom sertai program ini untuk menceritakan kepada non-Muslim siapakah figur hebat yang bernama Muhammad bin Abdullah.

 Tarikh : 24 Januari 2013.
 Tempat : Pasaraya Giant Alor Setar.
 Masa : 9.00 pagi - 12.00 tengahari.

Walaupun rasa macam lewat pulak hebah kat sini, tapi harapnya masih ada yang sempat join jugak.

Berkumpul di sana pada pukul 8.30 pagi untuk sesi taklimat ringkas terlebih dahulu.

2. Majlis Lantunan Mahabbah Rasulillah 2013.

 Tarikh : 24-26 Januari 2013.
 Tempat : Stadium Sultan Abdul Halim, Jalan Suka Menanti, Alor Setar.

Itu saja buat masa nie. Semoga Allah melapangkan masa Tuan/Puan/adik2/abang2/kakak2 untuk turut serta memeriahkan program di atas. InsyaALLAH.

ALLAHUMMA SOLLI 'ALAA MUHAMMAD,
WA 'ALAA AALIHI WASOHBIHI WASALLAM.


Wassalam...

No comments:

Post a Comment

Jururawat, oncall & postcall

Salam w.b.t. Selamat Hari Jururawat saya ucapkan buat semua akak-akak yang telah banyak berkorban masa dan tenaga menolong doktor da...